"vem i hela världen kan man lita på" ?

När en föredetta polischef som jobbat för jämställdhet har våldtagit och har försökt med grov våldtäkt mot barn sitter häktad.




...och jag blir inte ens så speciellt förvånad.
Nej, nu låser vi in honom och kämpar vidare!










The Melancholy death of oyster boy & other stories - Tim Burton




Coco avant Chanel

Idag gick jag och Rafael på filmen Coco - livet före Chanel, himla tjusig film! Jag mös mig igenom hela filmen, hon verkar ha varit en mycket härlig kvinna den där Coco. I slutet så pirrade det nästan i magen i scenen då hon visade upp sina klänningar, fint det!

 


hjärtesorg över foton

En månad i Italien, en vecka vid frankrikes stränder, studenten, balen, alla kalas, allt bak - i bilder är borta

Jag känner mig jätte ledsen varje gång jag tänker på det.

Paris, Kate och Jag

Idag var jag klädd att imponera, eller ja, vettefan.
Jag och isabell höll en bra föreläsning om könsroller på Borgis under Vulcanas lagar, Mamma frågade mig innan varför jag lägger ner så mycket tid på vulcana och gör saker helt gratis. Men sanning är att jag gör ingenting med Vulcana gratis, jag gör det för Lovisa, Nelli och Nillas framtid. Tackar fan om det är en kvinna som blir våldtagen var 20:e minut i Sverige när de blir äldre. Nej detta måste ändras på.

Bob Hansson sa en gång :
"Det minsta  man är skyldig sina drömmar är att tro på dem"
...och det är därför som jag är med i Vulcana, tjejjouren i Gävle










Nelli Gaga

Nelli, min brorsdotter sov över hos  oss igår, hon och jag delade säng. Innan vi skulle sova så log vi och pratade och jag frågade Nelli vad hon skulle önska om hon fick tre önskingar och fick önska sig vad som helst i hela världen. Nelli svarar " först så vill jag vara tio år (hon är fem år nu), sen så skulle jag vilja att ingen människa i hela världen skulle dö, och sen såå skulle jag vilja ha ett jätte-jätte-jätte rött läppsift. "



Nelli berättade även att hennes kusin som bara är tre månader inte har så mycket hår
" ja hon ser nästan ut som skalle-Per"


En förträfflig ung kvinna det där!

snabba cash

Jag följde medDaniel på bio, snabba cash, inte direkt en feelgood film men den var bra, jag blundade mig igen kanske 35 % av filmen. Nu måste jjag ragga upp en vän som vill följa med på Coco livet före Chanel, Daniel vill inte gå.

Jag har jobbat idag och igår, slow cash, men bra cash !

I'm on a ball

För mig som levt på pain au chocolat i fem månader så var det inte så lätt, eller lätt och lätt, höll ju på att dö när jag skulle hålla på med feministiskt självförsvar i fyra dagar i rad, så nu tar jag tag i detta. Idag blåste jag och pappa upp en träningsboll (som jag fick av mamma i julklapp, hon sa"men Anna, du har ju önskat dig en sådan" ja, det har jag gjort, gjorde jag för kanske fem år sedan) Jag pumpade med en cykelpump (kommer förmodligen få träningsvärk i armarna av bara det) så nu är bollen bra.


Jag tänker att om jag ska orkar vara aspeppad och hurtig för andra tjejer så måste jag jobba lite på mina muskler. För tjejer, vi slår och sparkar hårt som bara fan när vi vill och att hålla mits är inte alltid det lättaste när det är en tjej som tränat karate eller spelat fotboll i tio år.

 

Denna boll är faktist rolig att träna lite på. Jag körde situps till denna låt, och bytte ut i'm on a boat till I'm on a ball ( låg men rolig humor) Så passar denna låten bra, 2 minuter och 42 sekunder räcker för mig.

 


Fy Bövelen vad jag vill ha sommar

Fy bövelen vad jag längtar till sommaren, jag har sommarfnatt, jag har gått igenom en massa sommar bilder, även tittat andra bloggars sommar månader, sommar sommar sommar.
Långkallsonger kan fara åt skogen!











f u c k u s a

Idag är en sorglig dag för idag flyger Angelica till sitt USA,

hon flyger i detta nu och jag saknar kvinnan redan, min kompis.

Fotot är tagit en helt vanlig filmkväll med Angelica och Elin,

inga konstigheter...


kom sommar och kom snart!



+ jag har anmält mig och betalat högskoleprovet
+ jag har inte ätit godis idag (klockan är 12.32 jag vet men ändå, bra för mina tänder)
+ jag ska snart ta mig in till staden och träffa Isabell
+ jag får jobba lördag & söndag
+ det är bara tre månader (ungefär) kvar till maj månad

- imorgon åker Angelica tillbaka till USA
- det är fortfarande snö på marken
- jag har hål i en tand


att skriva blogg, eller att inte skriva blogg

Jag har funderat att att överge bloggen,
sluta skriva, sluta lägga in bilder jag fotat
men sen så kommer jag över fina citat som den här från Le Love bloggen och känner att jag vill kopiera in de i min blogg så jag har kvar det någonstan (jag vet att man kan skriva ner i vanliga dokument eller i en bok men jag tappar bort sånt lätt, eller glömmer bort och då är citaten, youtube-klippet eller mina egna foton borta, pyttsväck), så jag fortsätter, för mig själv och för er såklart.

"And I am going to do whatever I can to make sure I am the best me I can be. I don’t want to be your best version. This time, it’s for me."


Detta citat kommer som sagt från Le Love och det är bara slutet i en lång text skriven av Kamara, om ni vill läsa hela texten eller se fina bilder och läsa annat vackert så gå in på bloggen !



Anna

Rocky Roads och Anders och Måns

"MEN SKA DU BAKA ELLER??!"

 

...och appropå choklad så har jag bakat Rocky Road idag !

 

Anna


"årets" bakning 2009

Jag började med att visa mitt år i bilder för varje månad men det kändes inte riktigt jag, så nu får ni mig i bakverksväg detta år, mer socker, mera mig.

Årets mosigaste kaka :
Angelica och min "devilscake", maxat god men himla mosig



Årets mest panikartade bakning :
Till mina tre 20-års kalas, men det blev fint och gott!



Årets roligaste bak :
När jag fira min födelsedag (igen) För de blev så fint allt!

Årets "men de här blev ju faktist jätte goda": Kanelhjärtarn



Årets "plugg till körkortet" bak :
Elin och mina smartismuffins (smart, vet)




Årets minst goda kaka : Träsk-kakan i Paris med "gummigodis" i som blev som en kladdig sörja i botten med märklig sur/söt smak med grön färg (!!)



Årets godaste kaka : Mammas julkaka i tre lager (bild från kakor vid julafton, kakan i frågan finner ni längst åt höger)


Årets kladdkaka : Från Leila bakar, blev sådär perfekt seg och god



Årets "parisbak" -
egna macarons


Årets "flagg-muffins" : Min & Angelicas "nu far vi till usa / paris muffins, de var blåa (halvgröna), röda (rosa) och vita (vita och vita) innuti och utanpå.




Årets kak "flopp" :
Daniels pepparkakshjärta som jag fint hade skrivit "Danielle, ca va?" på i grönt och rosa men som påvägen dit gick av på mitten (nej det var inte jag som åt upp halvan)

Årets "jag kommer aldrig äta igen" kaka : Tiramisu
(fast det kanske jag kommer men inte på en lång, lång tid)

Årets bakbok : Leila Lindholm - A Piece Of Cake 


A piece of bisous
Anna


Mes petites amies

Som jag saknar dessa två tjejer! Jag skrev nyss med Mayra över msn. Vi skrev om lika ovettiga saker som vi pratade om varje skoldag i Paris. Jag hade väldigt många roliga stunder med dessa två människor. Jag har skrikit på Maaayraaa i en full proppad metro då hon nästan försvann i folkmängden (Mayra är rätt kort) och som jag har ätit choklad och kakor tillsammans med Maggie då vi "pluggat" både franska och svenska, Maggie kan nu säga "jag mår bra / Jag mår skit" och "hur är läget" på gävlemål samt stockholmska.


En kväll gick jag och Mayra i vad som kändes som tusen timmar oerhört kissnödiga efter för mycket rosévin och letade efter Ludvigs lägenhet, väl där översatte jag både Ted Gärdestad(låten Eiffeltornet, såklart) och Säkert som blev en blandning av engelska, svengelska och petit francais.

 

 

Anna


lite riktigt bra musik

Mitt pencilin gör mig torr i halsen, Lykke Lis musik gör mig nästan frisk igen,

kalas bra !


J'veux ton amour, je veux ton revenge, J'veux ton amour

Paris


Anna


Stackars Jack

Jag kom på mig själv sitta och tycka synd om mig själv, stackars Anna. Lyssnade på Ulf Lundells Stackars Jack och tänkte på att jag var sjuk och inte kan träffa kompisar, Angelica som snart åker tillbaka till Santa Barbra, tänkte att Santa Barabra kunde ta sig i stjärten, stackars Anna... Alla åker nu. Uppsala, Stockholm, Göteborg.

Men snart blir jag ju frisk, då kommer jag och hälsar på er! Sen så är det inte så "stackars Anna". Inte stackars alls faktist, eller kanske lite för jJag har drömt  två nätter i rad att jag höll på att bli mördad, första natten så var det Daniel som skkulle mörda mig i en skog under medeltiden, natten till idag var det en tjej från FSF-utbildningen som skulle mörda mig, hon hade ätit fem tabletter som gjorde henne stark som fem grisar. Som om inte feminister är läskiga som de är! Hua!


Anna


dagens frukost

Min frukost idag : Vaniljglass, lite jordgubbsglass & rabarber grädde thé med honung
Min sysselsättning till frukosten : Sex and the city filmen

Dålig förkyldning, bra magkänsla!


förkylningen och doktor kattskit

Jag är lite sjuk, jag har varit lite sjuk och mycket sjuk helatiden sedan jag kom hem från Paris så idag (med tjat från mamma) så ringde jag hälsocentralen och fick en tid att besöka min nya doktor. Jag med min familj (eller jag, mamma, mormor och pappa, mina storebröder vet jag inte vart de går) blev flyttade för ett tag sedan då vår läkare slutade så det var det första mötet med denna nya läkare och jag vill redan byta igen.

Han var så himla snabb av sig, avbröt mig när jag pratade och blev nästan sur när jag inte förstod vad han försökte säga mig och till råga på allt så kallade han mitt födelsemärke (som växt från ingenting till ett vanligstort men utbuktat födelsemärke väldigt snabbt) för kattskit (!!!)

Jag är ju lite löjlig när det gäller blodprover och sprutor så jag fick lägga mig ned för att ta blodprovet då sjuksyster tyckte jag började se blek ut och frågade

-Du håller väl inte på att svimma?
-Jag vet inte, kanske det... 


Nu så har jag iallafall fått pencilin och tänker bli frisk som fan!




Anna


kladdkakemuffins

Jag och Yee bakade Leilas kladdkakemuffins i fredags, vi tittade på en fin sorglig film som fick oss båda att gråta till muffinsen. De muffinsarna vi inte åt upp tog jag med på lördagen hem till Kristoffer där vi åt mat och spelade spel.



Anna


Min mamma och min brorsdotter Lovisa glädjer mig med dessa citat.

Nina står i provhytten och provar en svart kort mocka jacka med lite gradkedjor och så, jackan var av det tuffare slaget och väldigt fin, mamma öppnar provhyttsdörren och utbrrister " vilken sexy bitch".

I julklapp så fick jag ett par mönstarde långkallsonger från polarn och pyret som är ganska mönstrade och påminner om barnens långkallsonger från samma märke. Lovisa och jag sitter i soffan och tittar på barntv så pekar Lovisa på mina ben och säger "dom är bra dom här, visst?"


Puss på er!
Anna





sTockholm

Hemma hos David så bjöds det på en väldigt god hallon pannacotta och vi sjöng in storebrors 26 år med "ja må han leva". Idag har jag och mamma sprungit runt Stockholm i rea anda och fyndat lite kläder.

fika:


Storebror under sången:


Anna


common people - pulp

"
laugh along with the common people,
laugh along even though they're laughing at you,
and the stupid things that you do.
"





Anna


Paris, je manque

Paris, jag saknar dig, dina gator och caféer.


Anna


Feministisksjälvförsvar och blåmärken

Jag har varit bort i Motala i fyra dagar för att sparka, skricka och slåss tills knogarna började blöda. Jag har gått en kurs för att bli instruktör i feministisktsjälvförsvars, det har varit väldigt lärorika dagar men härliga tjejer.

Idag kom jag hem, imorgon så far jag till Stockholm för att gratta storebror, sova hemma hos honom och sedan prova min shoppinglycka i huvudstaden.

Jag har en sådan träningsverk nu, och blåmärken. Jag går som en blandning mellan en hockeykille och Elin i filmen fucking åmål. Men jag är glad och nöjd.

Jag är en vampyr med Markus Krunegård skulle kanske låta bättre såhär;

"
Ett tu tre på marken, sitter och väntar modigt på sparken
Foten i huvet, gud vet vad som hade hänt om feministen
Hade varit bunden och inte kunnat komma och skälla i tunneln

”Men tjejen hur är det fatt? Du fattar väl att du måste stå upp
Och slå tillbaks annars kommer dom aldrig låta dig va

Så yeah yeah wow wow, jag vet!

Tjillevippen
Anna


RSS 2.0